In opname

anorexia

Samenvatting

Esther Eland heeft het boek: ‘IN OPNAME, het verhaal achter de glimlach’ geschreven met als doel, haar omgeving en de medische wereld erop te wijzen dat een plotselinge wending in het leven, om wat voor rede dan ook, mentaal heftige gevolgen kan krijgen.

13 jaar geleden kreeg zij onverwacht een spierziekte. Ze werd hierdoor uit haar strak georganiseerde leventje getrokken en maandenlang opgenomen in het ziekenhuis.

In het boek ‘in opname’ vertelt zij hoe de enorme ommezwaai in haar bestaan, resulteerde in het ontwikkelen van anorexia nervosa.

Deze heftige periode bestond in eerste instantie uit een ziekenhuisopname van 8 maanden vanwege extreem veel spierzwakte veel complicaties. Dat ze hierdoor anorexia ontwikkelde had niemand voorzien.

De periode die hierop volgde was mogelijk nog zwaarder en ingrijpender. Ze belande van de ene ziekenhuisopname in de andere en de anorexia werd hierdoor ook steeds hardnekkiger. Totdat zij dit bijna met haar leven moest bekopen…

Een psychische aandoening?…, dit overkomt een ander maar zeker niet mij.
Is haar stellige mening.

De nuchtere kijk op het leven. En haar positieve blik op het bestaan. Maken dat zij hier vast niet gevoelig zou zijn, dacht ze…

‘Toch bleek zij hier niet immuun voor.’

Dit verhaal geeft zeer ingrijpend weer, hoe wanhoop en onmacht zich kunnen uiten, wanneer je plots niet meer op je lichaam kunt vertrouwen.

Dit boek is te koop bij Bol.com via de onderstaande link:

https://www.bol.com/nl/nl/p/in-opname/9300000043969863/?bltgh=hUK3RcjhRhz1tNsMaBFGEA.2_9.10.ProductPage#product_specifications

Vaardigheden

Gepubliceerd op

15 november 2021

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands